Evenimente

Turul Credintei

Asociatia Pentru Sprjin si Dezvoltare Comunitara Tara Oasului

"...SI O PARTE A CAZUT IN PAMANTUL CEL BUN..."(Lc.8; 8)

... Asa pot sa afirm acum eu nevrednicul preot, dupa ce timp de noua ani seaman in ogorul acestei parohii samanta Evangheliei...,"si o parte a cazut in pamantul cel bun";acesti minunati tineri care au primit in sufletele lor mesajul sfant " flamand am fost..., insetat am fost..., inchis am fost..., bolnav am fost...", si asfel au inteles ca nu trebuie sa stea cu mainile incrucisate sa priveasca pasivi la tot ce e in jurul lor, ci sa urmeze chemarii Evangheliei lui Hristos. Asa se face ca inceputul primaverii lui 2009 a fost si inceputul primaverii " Asociaiei Penru Sprjin si Dezvoltare Comnitara Tara Oasului" fondata ceva mai devreme prin firava implicare a subsemnatului Radu Vasile Rusu, alaturi de inimosii membrii fondatori: pr. Malanca Marcel, curator Fanea Constantin, dr.Fanea Rodica si Fanea Dorina. Dupa ce s-a pus teascul acestei Asociatii si a fost udat de binecuvantarea arhiereasca a PS Iustin Sigeteanul, in primavara acestui an au odrazlit nu mai putin de 16 noi mladite - membrii voluntari, acesti tineri minunati care "au crescut facand rod insutit" atat de timpuriu - asfel stau dovada actiunile intreprinse de acesti tineri dupa cum urmeaza:
1. La 8 martie imediat dupa aderarea tinerilor la Asociatie - oferirea tuturor femeilor internate la acea ora in Spitalul Dr.Pop Mihai a cate o floare si o brosurica cu rugaciuni si sfaturi duhovnicesti; in aceeasi zi gazduirea a unui grup de persoane cu handicap de la centrul "O viata noua" din Satu Mare la Biserica noastra si oferirea unei mese calde a Parohie, dupa care, deplasarea la oamenii nevoiasi cu cateva portii de hrana calda.
2. In Postul Mare al Pastilor 2009 ne-am deplasat la Penitenciarul Satu Mare cu un program moral-religios sustinut de grupul de tineri vuntari si oferirea a cateva felii de cozonac, suc si altele, oferite de enoriasii parohiei noastre.
3. Tot in aceasta perioada am intreprins un pelerinaj de trei zile in Judetul Valcea la o multime de manastiri presarate pe aceste meleaguri.
4. In Duminica Rusaliilor a avut loc o actiune indreptata catre copiii parohiei noaste, actiune intitulata "Traieste-ti copilaria".
5. In luna septembrie ne-am deplasat la manastirea Izvorul Tamaduirii din Marius unde, in rastimpul a doua zile de weekend, s-au zugravit de tineri toate chiliile manastirii si s-au vopsit usile si geamurile lor.
6. In data de 14 septembrie la sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, ne-am deplasat alaturi de tinerii Asociatiei si un grup de credinciosi si credincioase cu procesiune de prapori si buchete de flori la toate rastignirile din Parohia noastra, si sfintirea lor.
Acestea sunt doar cateva din cele vadite ale roadelor acestor mladite dar sunt multe altele tainuite si stiute doar de Dumnezeu pentru care cred cu tarie ca vor avea rasplata si afirm parafrazand cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos,,bine slugi bune si credincioase, peste putine v-am pus ,peste multe va vom aseza..,,iar mie nu mi se cuvine a ma lauda decat cu numele Domnului si Dumnezeului meu, caruia i se cuvine slava si cinstea acum si pururea si-n vecii vecilor.